Hétfőn bezár Bangkok

Az ellenzék esküszik, megbénítja a thai főváros életét, a kormány mindent megtesz, hogy relatíve normális kerékvágásban folyjon az élet, de a thai fiatalok száméra a legnagyobb baj, hogy elmarad az éve első nagy koncertje.

Hét fő reggel öt órásra megbénul Bangkok. A thai fővárosban amúgy sem túl könnyű mozogni a reggeli csúcsidőben. teli vannak a városi autópályák, zsúfolt a magasvasút, a metró. most pedig Szuthep Thaugszuban, és a Népi Demokratikus Reformbizottság aktivistái (a sárgaingesek) azt tervezik, hogy a város hét legforgalmasabb pontján, a kormányzati épületek környékén és a nagyformgalmú utakon hétfő reggel a csúcsidőben akadályozzák a forgalmat. A tüntetők ezzel azt akarják elérni, hogy Jinglak Sinavarta ügyvezető kormányfő adja át a hatalmát egy “népi bizottságnak”, amelyet nem választanának, hanem a király nevezne ki a jelenlegi ellenzék soraiból. Ezt kétséges, hogy leérik-e, de az biztos, hogy hétfő reggel hatalmas lesz a zűrzavar Bangkokban.

A tüntetők előre figyelmeztették az ingázókat, hogy jóval korábban induljanak útnak. Ami eddig egy-két órás út volt, az most lehet, hogy négy-öt órás lesz. A buszok eddig is araszoltak – az átlagsebességük 12 km/óra volt a dugókban. Most állítólag jó ha óránként öt kilométert meg fognak tenni – ami ugye nagyjából egy sétáló ember sebessége. A közlekedési Minisztérium sűríti a metró, a magasvasút , és az elővárosi vonatok járatait, az Autópályafelüógyelet pedig, a haladás gyorsítása érdekében lezár néhány autópálya-feljárót a belvárosban.Ez azonban csak ideiglenes megoldást jelenthet – a zárlat viszont akár hetekig letarthat. És ez már komolyan érintheti az ipar teljesítményét, vagy éppen a turizmust.

A thai fiataloknak azonban mégsem ez fáj a legjobban, hanem, hogy a hercehurca miatt lemondták az év első nagy koncertjét. A koreai Girls Generation világtúrája ezúttal kihagyja Bangkokot. A kilenc dél-koreai lánynak nagy rajongótábora van Thaiföldön azóta, hogy 2009-ben Gee című számukkal az első helyre kerültek hazájukban. A következő két évben is ők vezették a slágerlistát, a múlt évben pedig elnyerték az első helyet a Youtube Music Awardson.

{youtube}U7mPqycQ0tQ{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez