Kutyákkal tépette szét nagybátyját a diktátor

Egy kínai lap szerint embertelen módon végeztette ki tavaly év végén nagybátyját Észak-Korea vezetője. Csang Szongteket és öt társát meztelenül egy olyan ketrecbe zárták, ahol 120 kiéheztetett kutya volt. 

A Wen Wei Po című kínai lap írt arról, hogy három napig éheztették azokat a kutyákat, amelyekkel széttépették Csang Szongteket és öt szövetségesét – olvasható a Daily Mail Online-on. A volt pártfunkcionáriusokat meztelenre vetkőztették, majd úgy vetették a vérebek közé. A kutyák állítólag egy órán át lakmároztak belőlük. A borzalmas színjátékot nem csak a diktátor nézte végig, hanem 300 magas rangú pártvezető is. (Minden valószínűség szerint figyelmeztetésül – így jár az, aki nem tiszteli eléggé az ifjú diktátort, vagy önállóskodni próbál. )

Kim Dzsongun nagybátyja, aki korábban befolyásos politikus, sőt királycsináló volt, december közepén lett kegyvesztett, azonnal el is ítélték, mondván “nemkívánatos erőkből álló csoportot vezetett”.

Családját is kegyetlenül megbüntették: az észak-koreai szokásoknak megfelelően büntetőtáborba küldték a hozzátartozókat, a hírek szerint több száz embert.

A 67 éves Csang Szongtek kivégzése után több tízezer cikket távolítottak el internetes archívumaikból a phenjani sajtóorgánumok. Az észak-koreai televízióban sugárzott dokumentumfilmből pedig kivágták az összes, Csangot ábrázoló felvételt, vagyis úgy tűnik, igyekeznek teljesen megsemmisíteni az emlékét is.

Kim Dzsongun újévi beszédében is megemlítette néhai nagybátyját. Azt állította, hogy a kivégzés Koreai Munkapárt határozott fellépését tükrözte az az ellenforradalmi elemekkel szemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez