Horror – rendőrökkel kellett harcolnia, hogy elhamvaszthassa 16 éves lányát

Kétszer vált csoportos nemi erőszak áldozatává egy 16 éves lány, aki végül felgyújtotta magát. Apja a holttestet egy tüntetésen akarta felmutatni Kolkatában. A rendőrök ebben megakadályozták.

A taxi sofőr apa, aki India legnagyobb szakszervezetének tagja, nagy tüntetést szervezett tiltakozásul lánya halála miatt. A 16 éves lányt ugyanaz egy banda kétszer is megerőszakolta még októberben. A banda tagjait letartóztatták, de barátaik folyamatosan zaklatták a lányt. Aki végül december 23-án felgyújtotta magát és meghalt. Az apa felelősnek tartja a rendőrséget, amely nem védte meg lányát sem a csoportos nemi erőszaktól sem pedig a későbbi zaklatástól. Ezért akart nagyszabású tüntetésen tiltakozni Kolkataban – a lánya holttestével, mielőtt a hindu szokásoknak megfelelően elhamvasztották volna a lányt. A rendőrök azonban nem engedték ki a gyászolókat a krematóriumból, erőszakkal akadályozták meg a demonstrációt. Összecsapás alakult ki, és végül kompromisszum született: a rendőrök átadták a lány holttestét a családnak, de csak a tüntetés után. Az apát fogadta a kormányzó is, aki meghallgatta panaszát, melyben élesen bírálta a rendőrséget, amely nem volt képes megvédeni egy 16 éves lányt a kétszeres csoportos nemi erőszaktól és a zaklatástól, úgyhogy a szerencsétlen az öngyilkosságba menekült.

A csoportos nemi erőszak járványként terjed Indiában. A jelenségre egy egy évvel ezelőtti eset hívta fel a figyelmet, amikor egy 23 éves lányt Delhiben egy buszon erőszakoltak meg, majd kidobták a járműből, és sérüléseibe belehalt. Azóta hetente kerülnek elő sokkoló történetek, legutóbb Karácsonykor erőszakolt meg egy lányt két különböző banda is. A járvány annak ellenére nem csitul, hogy a Delhi ügy vádlottait halálra ítélték.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez