Felpofozta lányát az üzbég elnök

Immár a tettlegességig fajult a családi belháború, amiben az üzbég elnök két lánya harcol az atyai örökségért. A pofonok azt jelzik, Gülnara véglegesen kegyvesztetté válhat.

A 75 éves Karimov elnök két nagy pofonnal indított, majd elkezdte csépelni lányát, a 41 éves Gülnarat. Az elnöki testőrség egyik tagjának érzékletes leírását egy ellenzéki honlap közölte- természetesen külföldön. De Üzbegisztánban is lehetett olvasni a neten, melyet pedig szigorúan ellenőriz a titkosszolgálat.A feszültség az elnöki atya és befolyásos szőke szépség közt már régóta érződik. Korábban hat televíziós csatornát bezártak. Mindegyik Gülnarat média birodalma ékessége volt. A “királykisasszony”, aki apja utóda szeretne lenni, arról panaszkodik, hogy testőreit apja titkosszolgálatának emberei elrabolták. Most pedig kínozzák őket, hogy olyan vallomásokat verjenek ki belőlük, melyek terhelőek az önjelölt örökösőre nézve. Elvették Karimova számos egyéb érdekeltségét is – a bankot, ahol pénzügyeit (nem feltétlenül tisztán) intézte, bezáratták, a mozikat, divatházakat elvették.

Jól értesült körök szerint az egész machináció mögött a másik trónörökös,, Gülnara testvére Lola Karimova-Tilyayeva Genfben él, Ő Párizsban hazája UNESCO képviselője. Férje üzletember. Nemrég interjút adott a BBC-nek, és ebben boszorkánynak titulálta nővérét. Természetesen ő is apja elnöki székének megöröklésére számít, hiszen Üzbegisztán, ahogy elemzők állítják, a “világ legnagyobb családi vállalkozása”.

Gülnara számára különben is egyre problematikusabb a helyzet: Svédországban nagy összegű korrupció miatt nyomoznak utána. A vád szerint egy svéd mobilcégtől 340 millió dollárt kért és kapott azért, hogy Üzbegisztán piacán a svéd vállalkozás “lehetőséget kapjon”. Mindenki tagad természetesen, de aki ismeri Üzbegisztánt, és annak elnöki családját egyáltalán nem csodálkozik .

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez