Élő legendától búcsúzott India

Nos, aggodalomra semmi ok, India büszkesége, a krikettbajnok Sachin Tendulkar nem hunyt el, csupán visszavonul. Persze ez a hír sokkolta rajongóit, sőt egész Indiát, de nem rossz értelembe, mindenki őt ünnepli! 

Sachin Tendulkar még nem idős, csupán negyvenéves, de már visszavonul – adta hírül a cnn. India büszkesége és egyben leghíresebb sportolója, Sachin, 1973-ban született Mumbaiban, és 11 évesen már ütött fogott a kezébe.
Alig öt év múlva, tesztmeccs keretében, már megmutathatta fantasztikus tehetségét az indiai válogatottban – ráadásul a köztudottan ellenségnek számító Pakisztán elleni “csatában” vett részt. Generációja legkiemelkedőbb játékosának tartják, aki ugyan még tavasszal vonult vissza az Indiai Premier Ligából, ám a több mint két évtizedes sportkarrier végső lezárására csak most, november 14-én került sor. Ekkor játszott ugyanis kétszázadszor a legmagasabb szinten, méghozzá a Karib-Szigetek válogatottja ellen. Az élő legenda e szavakkal búcsúzott, mielőtt pályára lépett volna – utoljára.
– Ez óriási megtiszteltetés, hogy India játékosaként képviselem, illetve képviseltem az országot, bármilyen csapattal is hozott össze a sors – mondta Sachin. – Alig várom, hogy eljöjjön a nagy nap, amikor is kétszázadszor lépek pályára – mondta korábban, majd így összegezte karrierjét: ” Egész életemet a krikettnek szenteltem, hogy Indiának meghozzam a dicsőséget. Ez vezérelt mindig, ez volt az álmom, ennek éltem az elmúlt 24 évben – összegezte a sztár nem mindennapi karrierjét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez