Rászálltak a hollandok egy jávai szitakötőre!

Egy új szitakötőfajt fedeztek fel a kutatók Jáva keleti részén. Műholdfelvétel alapján pedig észrevették,  hogy új tó keletkezett a Bromo Tengger Semeru Nemzeti Parkban.

A szitakötőt nem tudták azonosítani, ezért elküldték Hollandiába, de még nem kaptak választ, milyen fajta lehet. Kézenfekvő a kérdés persze, hogy miért pont Hollandiába küldték, a válasz pedig egyszerű.

Indonézia holland gyarmat volt, mindaddíg, amíg a japán császár katonái le nem rohanták a második világháború idején. Ezért erősek a tudományos kapcsolatok az egykori anyaországgal. Mást is találtak a kutatók: egy párduc csontjait és egy másik nagymacska maradványait.

“Kezdetben azt hittük, hogy a régóta kihalt jávai tigris egyik példányára bukkantunk. De később konzultáltunk tigrisszakértőkkel, és kiderült: valami másról van szó. Valószínűleg egy új nagymacskafajra leltünk Indonéziában”- mondta a kutatás vezetője. Persze az első expedíciót hamarosan követi a második, kíváncsiak nem próbálkozhatnak, mert a kelet-jávai nemzeti parknak ez a része el van zárva a látogatók elől, így semmi sem zavarhatja meg a tudósok munkáját Indonéziában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez