Már Vietnamban pusztít a tájfun

Több mint hatszázezer ember nem tud visszatérni otthonába a Fülöp-szigetek középső részén, ahol végigsöpört a Haiyan tájfun. Vietnamot is elérte az ítéletidő, de már veszített erejéből és trópusi viharrá minősítették. Halottak azonban ott is vannak.

A manilai válságstáb szerint 630 ezer ember otthona romba dőlt, vagy a vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt megközelíthetetlenné vált. A halottak számáról még mindig ellentmondásos hírek érkeznek a szigetországból.

A hatóságok eddig 225 ember halálát erősítették meg, a legtöbben Leyte szigetén haltak meg. A helyi sajtóban azonban nagyságrendekkel nagyobb számok szerepelnek. Vasárnap a leytei rendőrség egyik illetékese azt mondta, hogy körülbelül tízezer halálos áldozata lehet a tájfunnak.

Közben az ítéletidő elérte Vietnamot is, bár a vihar már veszített az erejéből. Az ország Kínához közeli részén földcsuszamlásokat okozott a rengeteg eső. A Ha Long Bay nevű üdülőhely közelében 157 kilométer/órás szelet mértek.

A veszélyeztetett vietnami területekről 600 ezer embert telepítettek ki, hétfő reggelig tizenegy halottról érkezett hír. Az áldozatok között van egy újságíró, akit baleset ért, miközben tudósítani ment a viharról – írja a BBC Online.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez