Csalt az érettségin, irány a dutyi!

Nem éri meg csalni az érettségin, ezt bizonyítja annak a férfinak is az esete, akiről bebizonyították, hogy 15 éve bizony nem a legtisztességesebb módon verte át tanárait. A hamis érettségi ára 3 év börtön! 

Ma már háromgyerekes apa az egykori diák, akiről Új Delhiben kiderítették, csalt az érettségin. Ráadásul nem is akárhogyan, nem szimpla puskázással, hanem jól kidolgozott tervvel rázta le magáról a tanulás kötelezettségeit. A vád ellene csalás és okirathamisítás – ráadásul mindezt bűnszövetségben követte el “hősünk”.

Lássuk, a nyomozó hatóság, mire jutott, amikor is előásta az ügyet!
Asif, a vádlott 1998 március 25-én lépett a bűn útjára, amikor is ahelyett, hogy a szocilógiavizsgán a tesztet töltögette volna buzgón, egy alkalmas pillanatban dublőrt vetett be maga helyett, majd elegánsan távozott.

A nyomozati hatóság megállapította, hogy az “éretlen” diák jó előre kitervelte, hogyan szerzi meg a az áhított papírt, ezért ugyan elfoglalta helyét a vizsgateremben, de amikor eljött a megfelelő pillanat, másvalaki foglalta el a helyét.

Amikor elkapták a férfi, először arra hivatkozott, hogy fiatalkorú volt a bűncselekmény elkövetésekor, az eljáró hatóság továbbította az ügyet a fiatalkorúak bíróságának, kivizsgálták, majd a városi bíróság tárgyalta tovább.

Írásszakértő állapította meg, hogy a vizsgatesztet nem Asif töltötte ki, hanem bűntársa, őt bűnösnek találták, társát illetően nem foglalt állást a bíróság.

A férfit három év börtönre ítélték egykori tette miatt, ő pedig arra hivatkozván, hogy felesége, illetve 3 gyereke van, akikről gondoskodnia kell, kérelmezte a büntetés felfüggesztését.

Az ügyben eljáró bíró óvadék ellenében szabadlábra helyezte – december 6-ig.
Új Delhiben ma már egyébként nagyon szigorúan ellenőrzik a diákokat, biztonsági őr motozza meg őket, mielőtt a vizsgaterembe lépnének, elveszik tőlük a mobiltelefont és minden papírt, könyvet, amiből puskázni lehetne – ahogyan az az illusztráción is látható. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez