Goa száműzné a nigériai drogmaffiát

Forrponton a feszültség India és Nigéria között, miután Goában, a turistaparadicsomban a helyiek kiadták a jelszót: ki a nigériaiakkal az államból! 

Ne adj ki házat vagy lakást nigériainak, mert azok mind kábítószercsempész gengszterek! – ezzel a jelszóval indult tömegmozgalom Goaban. Miért? A kábítószerbandák belháborújában megöltek egy nigériai dílert, mire nigériai tüntetők ezrei lezárták a sztrádát: az állam és a rendőrség gyors beavatkozását kérték a biztonságuk érdekében.
Goa turistaparadicsom, ahol szépen fogy a kábítószer. A piacot a hírek szerint letarolta a nigériai maffia. Emiatt nagy az ellenszenv az indiai miniállamban, ahol egy helyi miniszter kijelentette: a nigériai közösség olyan mint a rák!

Csakhogy a helyi feszültség immár diplomáciai problémává vált! Nigéria nagykövete interveniált polgártársainak érdekében Új Delhiben. Közben a nigériai konzulátus egyik munkatársa nyiltan megfenyegette Indiát! “Kidobjátok a nigériaiakat Indiából? Ők csak 50 ezren vannak! Mit szólnátok ahhoz, ha mi a csaknem egymillió Nigériában élő indiai polgárt tennénk az utcára?!”
Nigéria nagykövetsége később cáfolta, hogy bármelyik diplomatája ilyesmit mondott volna, de a feszültség és a belőle adódó probléma reális: mi lesz a másik országból érkező bevándorlókkal Indiában, illetve Nigériában, ha eluralkodik a rasszizmus? Mindkét állam soknemzetiségű és sokvallású ország tehát tisztában vannak a probléma súlyával, de ettől még ott virít a felhívás a házfalakon az indiai Goában: Ne adj ki házat vagy lakást nigériainak, mert azok mind kábszercsempész gengszterek!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez