Rádőlt az árvaház a királynőre (videóval)

A friss győztes filippínó szépségkirálynő, Megan Young Haitin járt egy árvaházban. A viskószerkezetű épület pedig épp akkor dőlt össze. Szemtanúk szerint a királynőn egy karcolás sem esett, és csak a koronáját mentette.

Mázlija volt az idei Miss Worldnek, azaz a filippínó szépségkirálynőnek, Megan Youngnak; miközben jótékonysági látogatást tett egy egy Haiti árvaházban, az rádőlt. Míg a királykisasszony a bőrét és koronáját mentette – sikerrel -, a kis árváknak nem volt ilyen szerencséjük – adta hírül a sunstar.com.
Az egyiküknek, egy Julian nevű kisfiúnak több helyen eltört a lába, a helyi kórházban ápolják, míg a Miss World Organisation szóvivője, Julia Morley – aki szintén részt vett a jeles eseményen – csípőtörést szenvedett. Őt a Miami Memorial Kórházba vitték, ahol hatórás műtéttel sikerült helyrerakni a csontjait.
Megan Youngra, az első filippínó lányra, aki megnyerte a rangos versenyt azonban ugyancsak rossz fényt vet a szemtanúk állítása: a lány csak a saját bőrét mentette, nem beszélve a koronájáról, miközben összeomlott az épület körülötte. Ezt csak tetézi magyarázkodása.
– Egy szó nem igaz ebből. Nem így történt! – mondta Megan. – Sokkot kaptam a történtek miatt, úgy álltam ott, mint a szarvas az autópályán, amikor egyszercsak felé száguld egy hatalmas kamion, és csak a fényszórókat látja. Megbénított a félelem, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Minden dőlt, borult körülöttem, a törmelékek között gyerekek hevertek, én pedig, az egyik kezemmel próbáltam megtartani két kisfiút, a másik kezemből pedig valóban nem eresztettem a koronát– de ez ösztönös és nem tudatos volt – magyarázkodott a szépség.

Lehet neki hinni is, meg nem is, de Megan további konzekvenciát is levont az esetből. – Ijesztő és borzalmas volt az egész, ugyanakkor arra figyelmezet, sokkal többet kell tennünk ezekért a gyerekekért. És nem csupán ezek a kis árvák szorulnak segítségre, biztos vagyok benne, hogy Port au Prince-ben rengetegen élnek hasonló körülmények között – részletezte tovább a királynő, aki azt is hozzátette: reméli, hogy a kis Jonathan és Julia Morley, a szervezet szóvivője is hamarosan felépül.
– Ez az eset felnyitotta a szememet, hogy mennyi tennivaló van Haitin. Minél hamarabb szeretnék visszatérni oda, és az ott élőkért dolgozni – hangsúlyozta Miss World 2013.

Így dőlt össze az árvaház:

{youtube}r3mviJsxNu0{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez