Sáfrány terror Indiában?

A sáfrány a hindu naconalisták színe. Vajon ők robbantottak bombákat, amelyek 6 embert megöltek és 83-at megsebesítettek Patnában? A rendőrség két embert vett őrizetbe. 

“Hatan voltunk- vallotta az egyik elfogott robbantó. – Három csoportra oszlottunk, és különböző helyeken helyeztük el a bombákat. Célunk nem a gyilkolás, hanem a pánikkeltés volt.”
Patnában Modi, az ellenzék miniszterelnök jelöltje tartott naggyűlést, az áldozatok többnyire az ő hívei. Csakhogy Modi a BJP kormányfő jelöltje, amely maga is a hindu nacionalizmus zászlóvivője. Miért támadják őt és híveit a sáfrány terroristák? A belső elhárítás korábban olyan híreket kapott, hogy nyugdíjas katonatisztek alakítottak egy szervezetet, amelynek célja egységes hindu országgá változtatni Indiát! A soknemzetiségű országban ez nyilvánvalóan óriási feszültséget váltana ki. De miért épp Modi a célpont, aki maga is azt szeretné, ha a hindu többség nagyobb szerepet kapna az ország életében, és háttérbe szorítanák a többi vallást és nemzetiséget?
A sáfrány terroristák- a rendőrség feltételezése szerint- arra szeretnék figyelmeztetni Modit és az őt követő pártot, hogy nemcsak ők képviselik a hindu többség érdekeit! Nyomást akarnak gyakorolni rájuk, hogy határozottabban lépjenek fel a muzulmánok és más társadalmi csoportok ellen. A sáfrány terrorizmus újdonság Indiában ahol a belső elhárítás elsősorban az iszlamista szervezetekre koncentrál. A hat halottat követelő patnai bombamerénylet után immár itt az új feladat az indiai rendőrség előtt: leszámolni a szélsőséges hindu sáfrány terrorizmussal!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez