Kisvárost tart rettegésben egy késelő

Már legalább 25 nőt és lány késelt meg egy fiatal férfi Pakisztánban októberben egy kisvárosban.

A késelő áldozataival nem végez: többnyire a lábukon sebesíti meg őket, de előfordul, hogy a hátukba döfi kését, vagy gyomortájon szúrja meg kiszemeltjét.

A késelő Csicsavatni városában tartja rettegésben a lányokat és asszonyokat, akik immár nemigen mernek kilépni otthonukból. A férfira a rendőrség 440 ezer forintnak megfelelő összegű vérdíjat tűzött ki.

A sorozatkéselő indítéka ismeretlen, a rendőrség szerint a férfi feltehetően elmebeteg. Általában napnyugta után támad, de előfordult, hogy fényes nappal késelt meg lányokat, amikor azok hazafelé tartottak az iskolából.

A rendőrség közölte, hogy a megtámadott nők közül jó pár nem jelentette a késelést a rendőrségnek egyrészt, mert a testületben nincs nagy bizodalma, másrészt mert a szokásrend szerint tilos nőnek idegen férfival beszélnie.

Pakisztánban gyakoriak a nők elleni erőszakcselekmények, minden nap többükkel is végeznek. A gyengén fizetett és felszerelt rendőrség nemigen találja meg a tetteseket, ha pedig netán mégis, akkor éveken át húzódik a felelősségre vonás a túlterhelt bíróságokon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez