Bazi nagy kínai lagzi-bukott a pekingi káder

Két napon át folyt a nagy pekingi lakodalom: összesen 200 ezer euróba került az egész! Ebből a párttitkár elvtárs csak 24 ezer eurot fizetett, a többit a menyasszony szülei állták.

A kormányzó kommunista párt fegyelmi bizottsága, ez a csendőre a kádereknek, figyelt és rögtön lecsapott! “Túl látványos volt az esküvő! Szemet szúrt az egyszerű dolgozóknak, hogy a Központi Kongresszusi Teremben rendezték a lakodalmat. Szerényebb életmódot vár el a kommunista párt a kádereitől!” – közölték a meglepett helyi nagysággal, aki nemcsakhogy elveszítette a tisztségét, de hivatalos vizsgálat is indul ellene.

Az pedig nem jó jel, mert nemrégiben egy helyi káder meghalt a kihallgatás során: addig nyomták a fejét a nyomozók a jeges vízbe amíg meg nem fulladt! Kínában ugyanis kampány folyik a káderek korrupciója és túlságosan fényűző életmódja ellen. A kampányt maga Hszi Csinping, Kína első embere hirdette meg. Ennek lett az áldozata Po Hsziláj is, aki nemrég még a majd mindenható Politikai Bizottság tagja volt. Most életfogytig tartó börtön vár rá, bár épp most közölték: a párt megengedte neki, hogy fellebbezzen az ítélet ellen!

Miért folytat kampányt a pekingi vezetés saját pártja ellen? Egyrészt, hogy megszabaduljon politikai ellenfeleitől, másrészt pedig mert tisztában van azzal : ” a párt és a nép ellentétét veszélyesen fokozhatja a korrupció és a káderek túlságosan fényűző életmódja!”- ahogy azt Hszi Csinping, Kína új első embere megfogalmazta amikor elindította a kampányt a korrupció és a fényűzést ellen a Mennyei Birodalomban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez