Valamit nagyon elmértek Kínában

Az út közepén maradt egy lakóház Xianban  (Hszian), mert túl drága lett volna kitelepíteni a lakókat. Az új nyolcsávos út tervezésénél egyszerűen elfeledkeztewk a házról.

 A ház lakói korábban nem is itt éltek, de az ősi kínai fővárost bemutató történelmi park építkezése miatt korábban ide telepítették őket. Modern lakásokat, és kellemes környezetet ígértek nekik. Ehelyett hamarosan elkezdődtek egy nyolcsávos városi autópálya építkezései közvetlenül a házak mellett.  A nyomvonalat azonban úgy húzták meg, hogy az egyik ház belelógott az útba. A városi tanács alkudozni kezdett a lakókkal, akik azonban csillagászati összeget kértek volna kártérítésként. Így maradt a ház – amit az autóknak ki kell kerülni. A lakók szerint persze nem élvezetes egy autópálya közepén lakni, de tulajdonképpen meg lehet szokni.

 

Nem ez az első eset az utóbbi időben Kínában, amikor az építkezést komolyan akadályozza egy ott felejtett ház – a múlt évben bejárták a világsajtót azok a képek, amelyek egy autópálya kellős közepén maradt épületet mutattak. Ott végül is megegyezéssel zárult a történet – mintegy 10 millió forintnyi összegért kivonultak a lakásukból a tulajdonosok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez