Miért haltak meg külföldi hegymászók a Nanga Parbaton?

Tíz külföldi hegymászót öltek meg a tálibok júniusban a világ kilencedik legmagasabb hegyén. A pakisztáni rendőrség most elfogta a helyi tálib vezért, aki az akciót irányította.

18 órán keresztül kapaszkodtak felfelé a tálib fegyveresek a Nanga Parbaton, hogy elérjék az alaptábort, amely 4200 méter magasan van. Amikor felértek, külön terelték a külföldi hegymászókat és a helyi embereket. Az útleveleket és a pénzt elvették, a mobiltelefonokat begyűjtötték. Majd bekötötték a külföldi hegymászók szemét, térdre kényszerítették őket és egyenként végeztek velük. Egy pakisztáni serpát is megöltek, valószínűleg azért, mert síita vallású volt. Majd eltűntek a ködben a 8126 méter magas Nanga Parbaton.
A pakisztáni rendőrség most megtalálta Quaribullahot és három társát, akik az akció vezetői voltak. Miért öltek? Így akartak bosszút állni azokért a drón támadásokért, melyeket az amerikai hadsereg a tálibok ellen intéz.
Az áldozatok amerikai, kínai, ukrán, szlovák, litván és nepáli hegymászók, akik rosszkor voltak rossz helyen. Eddig ugyanis a tálibok nem támadták ezt a népszerű turista célpontot. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez