Nemi erőszakkal vádolják a népszerű gurut Indiában

Több ezer híve védelmezte Asaram Baput, amikor a rendőrök megpróbálták letartóztatni az ősz szakállú gurut. Egy hívének családja jelentette fel: a fiatal lány szerint a guru megerőszakolta, amikor édesanyjával felkereste őt.

Asaram Bapu igen népszerű hindu szektavezér, többszázezren követik a tanításait. Az a család, mely feljelentette őt, már több mint egy évtizede lelkesen követi a guru tanításait. A fiatal lány édesanyjával kereste fel két héttel ezelőtt a gurut, aki rejtekhelyén elmélkedett a világ folyásán. Később azonban kizökkent szerepéből és megerőszakolta a fiatal lányt.
A nemi erőszakkal kapcsolatban az ősz guru korábban is ellentmondásosan nyilatkozott. Amikor tavaly decemberben hat férfi megerőszakolt egy fiatal lányt, akkor a guru azt fejtegette a televízióban, hogy a lánynak el kellett volna beszélgetnie a hat férfival és testvéri közösségben meg kellett volna győznie őket: helytelen, amit tesznek! A guru szerint mindenki szép szóval meggyőzhető, ha megfelelő módon szólunk hozzájuk.

A rendőrség végül legyűrte a tömeget és letartóztatta a gurut. Több televíziós stábot megvert a feldühödött tömeg, amely ártatlannak tartja a gurut.
Közben egyre nagyobb a felháborodás amiatt, hogy az imént említett csoportos nemi erőszak ügyében az egyik vádlott csak hároméves börtönbüntetést kapott. A bűntény idején ugyanis fiatalkorú volt. Az indiai sajtó viszont megírja, hogy a hat férfi közül ő volt a legbrutálisabb és most olyan cellája lesz, ahol televíziót nézhet és videojátékokat játszhat. A hattagú csoport vezetője felkötötte magát a cellájában, a másik négy pere hamarosan kezdődik Indiában. Több ellenzéki párt jelezte: módosítani akarják a törvényeket, hogy egy csoportos nemi erőszak tettese, aki ráadásul ki is dobta a lányt a buszból és ezzel a halálát okozta, ne úszhassa meg a bűncselekményt három éves börtönnel Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez