Letartóztatások a csoportos nemi erőszak miatt Indiában

Két fiatal férfit vett őrizetbe a rendőrség azok közül, akik megerőszakoltak egy 23 éves fotóriporternőt India gazdasági fővárosában, Mumbaiban.

A rendőrség külön-külön fogta el a két elkövetőt annak a személyleírásnak az alapján, melyet a fiatal nő adott róluk a kórházban. Az öt férfi az egykori Bombay egyik előkelő negyedében erőszakolta meg a fiatal gyakornokot, aki fotókat akart készíteni lapja megbízásából. A fiatal nőt elkísérte egy férfi kollégája is. Öt leütötték és megkötözték. A fiatal lány jelenleg is kórházban van, a hírek szerint nem is volt a lap munkatársa, hanem csak nyári gyakorlatát töltötte ott.
India gazdasági fővárosában nagy felháborodást és riadalmat keltett az ügy, mert eddig Mumbait tartották az ország legbiztosabb nagyvárosának. Amikor tavaly decemberben egy lányt csoportosan megerőszakoltak majd kidobtak egy autóbuszból Új Delhiben akkor Mumbaiban büszkén állították a helyi lapok: ez nálunk lehetetlen! Azóta több hasonló esetre is sor került Indiában. A növekvő tiltakozás hatására az indiai törvényhozás szigorította a paragrafusokat ám a közvélemény jelentős része még mindig meglehetősen elnéző a csoportos nemi erőszakkal szemben, és a nőszervezetek szerint a hatóságok sem tesznek meg mindent azért, hogy ne fordulhasson elő: egy fotóriporternőt öten megerőszakolnak India gazdasági fővárosában, Mumbaiban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez