Egy kínai szülőotthon vezetője csecsemőkkel kereskedett

A már letartóztatott orvosnő 2600 euróért adott el egy újszülöttet.

 

„Sajnos az Ön fia olyan gyógyíthatatlan betegséggel született, amely miatt nem adhatjuk ki a szülőotthonból!”- közölte az apával és a pityergő, 23 éves anyával a hírt Csang doktornő, az otthon igazgatója. A szülők, távoli vidékről jött parasztemberek, elfogadták az orvosi véleményt és  búsan elmentek. Alig távoztak Csang doktornő telefonálni kezdett: minthogy a szülőotthon Senhszi tartományban van, jobbnak látta a bébit a szomszédos Honan tartományba eladni. 2600 eurót kapott érte, hiszen a csecsemő fiú volt…
A fiatal szülők falujukba visszatérve furcsa pletykát hallottak: abban a szülőotthonban kicsit gyakran mondják a szülőknek ugyanazt, mint amit nekik is, de mindig csak akkor, ha fiú születik. Az apa gyanút fogott és a rendőrségre sietett. Megindult a nyomozás és végül megtalálták a bébit is: már háromszor cserélt gazdát. Egy gazdag parasztember vette meg utoljára, 7300 euróért. Három lányom már van, kellett egy fiú is, nehogy a szájára vegyen a falu!”- mondta a rendőröknek. Vidéken nem veszik olyan komolyan az „egy család-egy gyerek” törvényt, főként, ha nincs fiú a gyerekek között. Ez azért nagyon fontos Kínában, mert a parasztok nem számíthatnak nyugdíjra. Öreg napjaikban csak a leszármazottak támogatásában bízhatnak. A lány- kínai szokás szerint- a házassággal az új családhoz kerül. A fiú kötelessége, hogy a szülőkről gondoskodjon! Amint letartóztatták a szülőotthon igazgatónőjét és két munkatársát, máris hét család jelezte: vele ugyanez történt! A rendőrség szerint több tucat bébivel kereskedtek az elmúlt években Senhszi tartományban!
Kínában évente kb. 20 ezer csecsemő „tűnik el”, hivatalosan 13 ezret keresnek. Amint a mostani csecsemőkereskedelem napvilágra került, szinte felrobbant a kínai Twitter. A Weibon igen szenvedélyes vita bontakozott ki: “halál a gyerekkereskedő orvosnőre!”- ezt követelték a legtöbben. Sokan kárhoztatják az állam politikáját is: az „egy család – egy gyerek” törvény nagyon gyakran vezet rémes következményekhez. A gyerekrablás például gyakori jelenség a Mennyei Birodalomban.  Az állam a szigorú „egyke törvény” enyhítését ígéri és egyidejűleg maximális szigort a bébikkel zajló kereskedelemmel l szemben. De egy hozzászóló megkérdezte a kínai Twitteren: vajon hány hasonló szülőotthon lehet még, ahol az orvosok üzletelnek az újszülöttekkel?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez