1 milliárd dolláros kínai befektetés Los Angelesben

A Shanghai Greenland cég bejelentette: beszáll egy kaliforniai nyugdíjalap ingatlan befektetésébe. A Metropolis Project Los Angeles belvárosában 25 600 négyzetméteres torony, melyben szállodák és irodák lesznek.

“Olyan helyeken igyekszünk befektetni a pénzünket, ahol sok a kínai emigráns vagy épp a külföldön tanuló kínai diák. Így bővítjük a kínai piacot”- nyilatkozta a Shanghai Greenland főnöke. A China Vanke, amely Kína legnagyobb ingatlan-vállalkozója, San Franciscóban építkezik, egy másik kínai óriás New Yorkban.
Miért viszik a kínai ingatlanvállalkozók külföldre a pénzüket? Mert a kínai piac leült: túl sok ingatlan épült az elmúlt időszakban, valóságos ingatlan-buborék keletkezett. A kormány ezt észrevette és szigorította az ingatlan hitelezést, ezen kívül  leállította az állami építkezéseket. A Shanghai Greenland főnöke közölte azt is, hogy jóváhagyta a kínai kormány a cég nagy ausztráliai beruházását is. Ez egy 446 milliós project Sydneyben.
Miért adta a kaliforniai nyugdíjalap, amely a második legnagyobb az USA-ban, épp egy kínai cégnek az 1 milliárd dolláros lehetőséget? A kaliforniai nyugdíjalap, amely 165 milliárd dollárt kezel, nem kívánt nyilatkozni arról, hogy miért a Shanghai Greenland építhet fel egy tornyot Los Angeles belvárosában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez