A mininyárson sült hús kívül ropogós volt, belül finom puha, remekül volt fűszerezve és jól csúszott rá a hideg sör. A vidékről Pekingbe látogató fiatal turista elégedetten folytatta sétáját a gyors ebéd után. De aztán hirtelen rosszul lett, összeesett. A kórházban tért magához. Súlyos mérgezési tüneteket konstatáltak az orvosok, szerencsére időben került kórházba. Aztán elvégezték az alapos laboratóriumi vizsgálatot. Az eredmény riasztóan meglepő: a fiatalember vérében az egyik legerősebb patkányméreg, a Bromadiolone nyomait mutatták ki. A marhaként árult hús, valójában patkányhús volt. Ráadásul olyan állattól, amelyet méreggel öltek meg.
Az esetről beszámoló lapok szerint ez azért kivételes eset még abban a Kínában is, ahol szinte mindennaposak az élelmiszerbotrányok. Volt már rá példa egyébként korábban is, hogy a marhaként vagy bárányként kínált utcai sült valójában kutya, macska vagy kígyó húsából készült. Speciális éttermekben ezek a húsok ritka csemegék. De az utcán kószáló átlagturista beéri a szokásos falatokkal is, főleg ha méreg nélkül készülnek.