600 millióan „lógnak” a neten

Kínában közzétették az internethasználat legfrissebb adatait.

Jelenleg 591 millió aktív internethasználó van Kínában. A „netfüggők” számának gyarapodása a tavalyi évhez képest 10 százalék. A növekedés az okostelefonok és más drótnélküli eszközök gyors terjedésének is köszönhető. Ezek segítségével 464 millió kínai tud bárhonnan, bármikor netezni. A fejlődést tükrözi a különböző internetes cégek, szolgáltatók piaci értékének a növekedése is.

A Baidu, a kínai Google csaknem ké milliárdos beruházásra, cégvásárlásra készül. A legnagyobb kínai netes áruház, az Alibaba értéke már több mint 62 milliárd dollár. A Manchester United futballklub saját oldalt nyit a Sina Weibon, a kínai Twitteren. Itt már 500 millió kínai regisztráltatta magát. Még több, 798 millió használója van a Tencent üzenetszolgálatnak, amelyet sok más ázsiai országból is igénybe vesznek.

A kínai internethasználatot figyelő szolgálat 2009 óta teszi közzé statisztikáit. Akkor az első felmérés adatai szerint még „csak” 338 millió rendszeres netező volt, akik közül 320 milliónak volt valamilyen mobil internetes hozzáférése. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez