Facebook-Samsung házasság?

A Facebook fokozni kívánja beruházásait Ázsia negyedik legnagyobb gazdaságában. Mark Zuckerberg elnök tárgyalt Park államfővel és a Samsung főnökével.

Park asszony és Mark Zuckerberg találkozója 30 percig tartott az elnöki palotában. Dél-Korea elnökasszonya nemrég ugyanitt fogadta Bill Gates-t, a Microsoft alapító elnökét és Larry Page-t,  a Google főnökét. A Facebook tavaly májusban lépett ki a részvénypiacra és azóta a teljesítménye kiábrándító: 37%-al érnek ma kevesebbet részvényei, mint a kibocsátás idején. Ezért a fiatal főnök új befektetéseket ígért a részvényeseknek. A Samsung vezérével megvitatták az okostelefonok fejlesztését. Áprilisban a Facebook piacra dobott egy Home nevű software-t, amely megkönnyíti a képek és szövegek áramlását az okostelefonok képernyőjén.

A Samsung elsőként vette meg a software-t, és fontosnak tartja a közös fejlesztést. Amúgy a Samsung, amely a világ legnagyobb okostelefon- gyártója, szintén nem áll túl jól: jelentős pénzügyi problémái vannak. Nem kis részben amiatt, hogy pereskedik az Apple-el, amely azt állítja, hogy a dél-koreai cég ellopta a fejlesztési terveit és lekoppintotta az i Phone-okat. Szöulban ezt természetesen tagadják. Shin Jong Kyun, a Samsung főnöke a Zuckerberggel folytatott tárgyalások után azt közölte: mindketten érdekeltek a közös fejlesztésekben, de a részletektől megkímélte az újságírókat. Zuckerberg, a Facebook elnöke egy kukkot sem szólt arról: miért is találkozott Szöulban a Samsung főnökével!…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez