A First Lady nemet mond

“Nem szeretem, ha a férjem nukleáris technikát ad el külföldön. Én az atomenergia ellen vagyok!”- jelentette ki a japán kormányfő neje, Akie.

Abe Sinzo miniszterelnök neje egy olyan nem kormányzati szervezet ülésén szólalt fel, ahol a tiszta energia érdekében harcolnak. Ellenzik a többi között azt is, hogy Japánban a fukusimai katasztrófa után újra az atomenergia adja a hétköznapi energiafelhasználás jórészét. Abe Sinzo kormányfő azon a véleményen van, hogy amint kiadják az ellenőrök a jelzést: az atomerőművek immár biztonságosak, akkor azonnal újra indulhat az atomenergia termelése Japánban.

A távol-keleti szigetországban a 2011-es fukusimai katasztrófa után jelentősen megnőtt az atomenergia ellenzőinek a száma. A First Lady nyilatkozata azt mutatja, hogy ő sem osztja férje álláspontját ebben a fontos kérdésben. Akie asszony szerint a tiszta energiát kellene a középpontba állítani, és ezt a technológiát eladni külföldön nem pedig az atomerőműveket, mint ahogy ezt a First Lady férje, Japán kormányfője jelenleg teszi…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez