IPhone a kínai First Lady kezében

Kína első asszonya egy iPhone 5-el telefonált Mexikóban, ahova elkísérte férjét. Ezt figyelték meg a sasszemű kínai rajongók, akik mindjárt el is árasztották kérdésekkel a kínai Twittert, a Weibot.

Miért nem kínai mobiltelefont használ Peng Lijüen asszony? /Peng Liyuan/ A dekoratív hölgy, aki korábban a hadsereg sztár énekese volt és vezérőrnagyi rangban vonult vissza, elkíséri férjét külföldi útjaira és ezzel szakít a kínai hagyományokkal. Régebben a First Lady a nyilvánosság előtt nem létezett, ám jelenleg más a helyzet. A híres énekesnőt minden televíziónéző ismerte a Mennyei Birodalomban, hiszen ő üdvözölte a Holdújév alkalmából az ország népét éveken át. Férje a közvélemény számára sokáig csak egy szürke funkcionárius volt, a híres énekesnő  párja, mindaddig, amíg Hszi Csinpinget meg nem választották a kormányzó kommunista párt élére tavaly ősszel. A kínai államfő minden külföldi útjára magával viszi nejét, aki büszkén közli, hogy a hazai divatot követi. Kínai bulvárlapok kiderítették, hogy a First Lady kabátja és táskája az Exception nevű kantoni divatház terméke. Ma asszony, a divatház vezetője büszkén vállalta is a dolgot és elárulta, hogy 2002 óta jó barátságban áll a First Ladyvel, aki már 1999 óta nála vásárol! Kína első asszonya nagyon büszke arra, hogy kínai divatház termékeit hordhatja!- nyilatkozta a kantoni divatkirálynő.
De akkor most miért iPhone 5? Miért nem Huawei vagy más kínai márka? Nem veszélyes ez, hiszen így a GPS kifürkészésével azonosítani lehet a First Lady útvonalát? Ilyen kérdéseket tesznek fel a kínaiak ezerszámra, akik persze a nagy attrakcióra készülnek: Michelle Obama és Peng Lijüen találkozójára Kaliforniában.
Korábban a kínai közszolgálati televízió és a Zenmin Zsipao kampányt folytatott az Apple ellen mondván, hogy az amerikai cég “arrogáns módon ” semmibe veszi a kínai vásárlókat. Ezen Kínában azt értették, hogy számos amerikai kedvezményt a Mennyei Birodalomra nem terjesztett ki az Apple. Az amerikai cég exkuzálta magát és változtatott üzletpolitikáján. Az Apple második legfontosabb piaca az USA után Kína. Ha megjelenik egy új iPhone, akkor kilométeres sorok kígyóznak az Apple boltok előtt Kínában. Úgyhogy a kínai First Lady távolról sincsen egyedül az iPhone használatával és a nemzeti érzelmű kínaiak azzal is vigasztalódhatnak, hogy nagy valószínűséggel a kínai First Lady iPhone-ját is Kínában gyártották!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez