Gyerekeket ölt a merénylő

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy iskola közelében Paktia tartományban. Kilenc gyerek és egy rendőr meghalt. Két NATO katona és 16 civil megsebesült.

 A merénylő egy amerikai- afgán konvojt akart megtámadni, ezért robbantotta fel magát – közölte a tartomány rendőrfőnöke. Paktia tartomány, Afganisztán déli részén a tálib lázadók egyik legerősebb bázisa. Sokan tartanak tőle, hogy amint az amerikai és más NATO erők elhagyják a területet, a tálibok újra megkísérlik a hatalom átvételét azokban a tartományokban, ahol sok támogatójuk van.
A Karzai kormány újra meg újra megkísérli, hogy tárgyaljon a ” mérsékelt” tálibokkal, ám ezeknek a kísérleteknek a sikere egyelőre mérsékelt. Obama elnök pedig megígérte, hogy az Egyesült Államok hadserege, amely a NATO legerősebb alakulata Afganisztánban, 2014 után már nem állomásozik Afganisztán területén. A tálib problémára gyors megoldást kellene tehát találni, különben folytatódnak az olyan merényletek, mint amelyek kilenc gyerek életét követelték Afganisztán déli részén, Paktia tartományban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez