Észak-Korea visszavont két nagy hatótávolságú rakétát a kilövő helyről

Észak-Korea, Phenjan – A Musudan típusú rakéták elvben a kilövéstől 3000 kilométerre is a célba találhatnak. Ez azt jelenti, hogy Dél-Koreán és Japánon kívül elérhetik Guam szigetét is. Itt állomásoznak a stratégiai rakétaerők, amelyek kulcsfontosságúak az Egyesült Államok szempontjából.

Ezért Washington, amint értesült a Musudan rakéták rendszerbe állításáról, úgy döntött, hogy fokozza rakétavédelmi rendszerének a hatékonyságát. Katonai szakértők ugyanakkor kételkednek abban, hogy a rakéták valóban képesek-e célba találni, ugyanis úgy állították rendszerbe őket, hogy nem próbálták ki alaposan: mire is képesek. Azzal, hogy két ilyen rakétát leszereltek, csökkent a feszültség, hiszen napokba kerül, ha újra a kilövő helyre viszik őket Észak-Korea keleti partjai közelében.
  Vége lenne ezzel a háborús feszültségnek? Szó sincs róla! Kedden Észak-Korea újra azzal fenyegette meg Dél-Koreát, hogy “ha az amerikai-dél-koreai hadgyakorlat során egyetlenegy gránát is északi területen robban fel, akkor azonnali megsemmisítő csapás lesz a válasz, és Dél-Korea szigetei lángtengerbe borulnak!” A szavak háborúját konkrét katonai lépések nem követték eddig, de a gazdasági együttműködés végképp megszakadt a két Korea között. Korábban ezt a legnagyobb feszültség idején is fenntartották, mert annyira kellett a deviza Észak-Koreának, amely hadiiparát a feketepiacról korszerűsíti, így a Musudan rakéták sem jöhettek volna létre a keszoni különleges gazdasági körzetben kitermelt dollárok nélkül.

000000KETCHART

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez