A dél-koreai Samsung megeszi az amerikai almát /Apple/?

Dél-Korea, Egyesült Államok –   Roham indult Szöulban az új Galaxy S4 okostelefonért pénteken Szöulban. A Samsung ezzel akar döntő csapást mérni az amerikai I Phone 5-re. Közben a dél-koreai cég közzétette első negyedéves adatait és ezek arról tanúskodnak, hogy míg az Apple visszaszorul a Samsung nemcsak őrzi világ elsőségét, de profitja minden korábbinál dinamikusabban nőtt.

Míg a dél-koreai óriás 41,6%-os profitnövekedést mutatott ki az első három hónap után, az Apple jövedelme csökkent. Az amerikai óriás tíz év óta először volt kénytelen a profit csökkenéséről számot adni.
   A Samsung profitja az első negyedév végén 7150 won volt, ez kb. 49 milliárd euro. Ez abszolút rekord és ennek az értéke annál is nagyobb, mert az előző negyedév is minden rekordot megdöntött! A dél-koreai cégnél abban bíznak, hogy az új Galaxy S4 okostelefonnal újabb csapást mérnek az Apple I Phone 5-jére. Pedig az új Samsung okostelefon nem túlságosan olcsó: 890 ezer wonba, vagyis 615 euróba kerül. A dél-koreai cégnél ugyanakkor gondolnak a kisebb keresetű rétegekre is. Külön olcsó mobil telefont fejlesztettek ki Afrika számára. Így nem csoda, ha szakértők jelenleg 30%-ra becsülik a Samsung súlyát a mobil telefonok globális piacán, miközben a nagy vetélytársnak, az amerikai Apple-nek mindössze 19%-al kell beérnie.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez