Testőrei mentették meg a letartóztatástól az ex elnököt Iszlámábádban

Pakisztán, Iszlamabad – A bíróság megtagadta Pervez Musharraf ügyvédeinek kérését, hogy Pakisztán ex elnöke óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen az ellene felhozott vádak ellen. A bíróság egyben elrendelte az ex elnök azonnali őrizetbevételét is.

Mielőtt a rendőrök észbe kaptak volna és elfogták volna Pervez Musharrafot a bíróság épületében,  az ex elnök testőrei gyorsan kimenekítették főnöküket és elszáguldottak a helyszínről.
  Mivel vádolják  Pakisztán ex elnökét, aki korábban a katonai hírszerzés főnöke és a hadsereg parancsnoka volt? A bíróság szerint 2007-ben Pervez Musharraf jogellenesen döntött úgy, hogy felfüggeszti az alkotmányt és rendkívüli állapotot hirdet ki Pakisztánban. Az elnök nem sokkal később megbukott és külföldre menekült. Nemrég tért vissza szülőföldjére, ahol indulni akart a választásokon. A bírósági eljárás ettől a lehetőségtől fosztotta meg Pakisztán ex elnökét, aki ezentúl bujkálni kénytelen, mert érvényes elfogató parancs van ellene érvényben szülőföldjén, Pakisztánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez