Ferran Adria neve fogalom a gasztronómia világában. A spanyol séf barcelonai étterme tíz éven át tartotta meg három Michelin csillagát és az elBullit ötször választotta a világ legjobb éttermévé a The Restaurant című brit szaklap. Ferran Adria a világ talán leginnovatívabb, kísérletező kedvű szakácsa. De most Adria vendéglője zárva van, és a legendás séfnek is anyagi gondjai vannak. Ezért a Sotheby’s aukciós házzal együttműködve különleges árverést rendeztek Hongkongban. Ki ajánl többet azért, hogy együtt vacsorázhasson a spanyol sztárszakáccsal? A kikiáltási ár 5 ezer hongkongi dollár volt. Az interneten rendezett árverésen a győztes végül is 180 ezer hongkongi, azaz több mint 23 ezer amerikai dollárt kínált e lehetőségért. A bevétel az elBulli alapítvány kasszájába kerül. Ferran Adria ugyanis egy gasztronómiai kutató és kísérleti centrumot akar létrehozni, ahol a jövő ma még ismeretlen ételeit alkotja meg. (AP)
Árverés Hongkongban egy különleges vacsoráért
Hongkong, Barcelona – A győztes 23 ezer dollárt költ arra, hogy együtt vacsorázhasson Ferran Adriával, a világhírű spanyol szakáccsal.
(Visited 1 times, 1 visits today)