Premier Moszkvában: a kínai First Lady az újságok címlapján Pekingben!

Kína, Oroszország – Elegáns kék kabátban, mosolyogva, férje oldalán a csinos 50 éves First Lady a lapok címoldalára került első hivatalos külföldi útja kapcsán. Kínában hihetetlen újításról van szó, hiszen eddig a vezetők magánélete és különösen a First Lady személye tabu témának  számított.

Hszi Csinping, Kína új első embere szakított ezzel a tradícióval. Persze könnyű helyzetben volt, hiszen nejét jobban ismerték a kínaiak, mint őt. Peng Liyuan asszony ugyanis a hadsereg művészeti együttesének sztár énekesnője volt. Ebben a minőségében 25 éven át ő köszöntötte Kína népét az újév alkalmából a televízióban. 2008-ban vonult vissza a színpadtól. Távozásakor megkapta a vezérőrnagyi rangot a hadseregben.

  Hszi Csinping 59 éves, ez a második házassága. A szabályoknak megfelelően egyetlen lányuk van, aki álnéven Amerikában tanul, állítólag a Harvard egyetemen. A First Lady eleganciája levette a lábáról a televíziónézőket Kínában. Élelmes kereskedők máris árulni kezdték a világhálón a First Lady kék kabátját. Aki ugyanolyat akar, mint Kína első asszonya, annak 10 ezer jüant kell leperkálnia, ez kb. 1200 euro. De persze vannak olcsóbb változatok is. A legjutányosabb darab mindössze 499 jüanba kerül, ez mintegy 60 euro.
  A First Lady tovább kíséri férjét Afrikába, ahol Hszi Csinping Tanzániába és a Kongói DK-ba látogat el, majd pedig részt vesz a feltörekvő nagyhatalmak csúcstalálkozóján március végén Dél-Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez