Tömegkatasztrófa a világ legnagyobb vallási ünnepén Indiában

India, Allahabad –  Legkevesebb 36 ember meghalt, amikor pánik tört ki a vasúti pályaudvaron Allahabad városában. 150 ezer zarándok akart vonatra szállni, miközben a pályaudvar befogadó képessége 30 ezer ember.

Vasárnap mintegy harminc millió hindu zarándok vett részt a szent fürdőzésen a Gangesz folyóban. Ez a Kumbh Mela vallási ünnepségsorozat, amely a maga műfajában a legnagyobb a világon. Jelentőségét csak fokozza, hogy 12 évenként tartják meg, tehát a rituális fürdőnek idén különösen nagy fontossága van a hindu hívők körében.
A rendőrség 30 ezer emberét mozgósította, hogy elkerüljék a nagyobb katasztrófát. Ezúttal sem sikerült. A korábbi hasonló vallási ünnepségsorozatok hasonlóan nagy emberáldozattal jártak. Volt olyan Kumbh Mela vallási ünnep, melynek során több mint 500-an veszítették az életüket. Most Uttar Pradesh állam kormányzója vizsgálatot rendelt el, hogy vajon mi okozta a pánikot a pályaudvaron, ahol hírek szerint 36 ember halt mega a világ legnagyobb vallási ünnepségsorozata során Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez