Otthonában holtan találták az ellenőrzési hivatal nyomozóját, aki a kormányfő korrupciós ügyét vizsgálta

Pakisztán, Iszlamabad  –  A nyomozó halálának körülményeit vizsgálják ,a holttestet a halottkémek gondjára bízták. Raja Pervez Asraf miniszterelnököt olyan korrupciós üggyel vádolják, melyet még vízügyi miniszter korában követett volna el 2009-ben. Akkor az áramhiány miatt szerződéseket kötött az energia szolgáltatókkal és a gyanú szerint ezek a szerződések hátrányosak az államra nézve.

A miniszter azért írta alá, mert ezért állítólag kenőpénzt kapott. Asraf tagadja a vádat. A kormányellenőrzési hivatal nem talált elég bizonyítékot arra, hogy a kormányfő bűnös lenne.
  Ennek ellenére a Legfelső Bíróság elrendelte a kormányfő és 15, az ügyben érintett személy letartóztatását. A kormányfő nem fogadta el a Legfelső Bíróság döntését, melyet jövő szerdáig felfüggesztettek. Pakisztánban hatalmi harc folyik a Legfelső Bíróság és a kormány között: az előző miniszterelnököt is a Legfelső Bíróság távolította el posztjáról. Asraf az államfő szövetségese és mindketten szemben állnak a bírák és a tábornokok jó részével. Pakisztánban hamarosan fontos tartományi választásokat tartanak és a kormányfő a Néppárt listavezetője. Emiatt sokan úgy gondolják, hogy a Legfelső Bíróság döntése beavatkozás a választási kampányba Pakisztánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez