Família kft – vádat emeltek Kínában a helyi vezető ellen, aki 29 lakást utalt ki családtagjainak

Kína, Peking – A szorgos funkcionárius lánya egymaga 11 lakás tulajdonosa volt. Ehhez két személyi igazolvánnyal rendelkezett! Kínában ez főbűnnek számít, mert mindenkinek csak egy személyi igazolványa lehet. A korrupciós ügyre egy szorgos feljelentő hívta fel a figyelmet, aki a világhálón tudatta az érdeklődőkkel a pikáns részleteket.

Korábban a kormányzó kommunista párt új vezetője arra hívta fel a kínai polgárokat, hogy ha valami gyanús korrupciós ügyet tapasztalnak,akkor írják meg azt bátran, mert a hatóságok nem rájuk csapnak le, hanem a korrupt funkcionáriusokra…
Mi történt valójában? Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint Honan tartomány fővárosában a lakáshivatal vezetője 10 éven keresztül úgy utalta ki a lakásokat, hogy mindig gondolt népes családjára is. Így végül 29 kedvezményes árú állami lakás birtokosa lett a família. Ez Kínában teljesen törvénytelen, hiszen egy családnak csak egy állami lakása lehet. Ezért kellettek a plusz személyi igazolványok, melyekkel nemcsak a funkcionárius lánya, de más családtagok is rendelkeztek. Honan tartomány nincs túl messze Pekingtől, de Kína szegényebb vidékei közé tartozik, ahol az ilyen korrupciós ügyek óriási visszhangot váltanak ki a lakosság körében, hiszen vannak családok, amelyek már évtizedek óta várnak állami lakásra. Egyébként jellemző, hogy a családtagjait előnyben részesíti funkcionárius már 2011 szeptemberében lebukott. Leváltották, de vizsgálat nem indult ellene. Csak azt követően eszmélt az ügyészség, hogy Kína új első számú vezetője kiadta a jelszót: vágjuk le a korrupció sárkányának fejét!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez