Gyilkos torokszirup Pakisztánban – 16 halott!

Pakisztán, Iszlámábád –  Ötvennégy embert hoztak be hozzánk a kórházba, ebből eddig 16 halt meg. Mindnyájan arra panaszkodtak, hogy torokfájás elleni szirupot fogyasztottak. Így összegezte a helyzetet egy pakisztáni város kórházában az egyik orvos Lahore- tól hetven kilométerre, északra.

 

Lahore városában nemrég ugyancsak ölt a torokfájás elleni szirup- akkor ott 19 ember halt meg. A rendőrség megerősítette a hírt és elrendelte, hogy a gyógyszertárakban vizsgálják meg a torokfájás elleni szirupot és egyelőre ne adjanak belőle a pácienseknek.
 Nem lesz könnyű megtagadni a páciensek kérését, mert többnyire kábítószer fogyasztókról van szó. A torokfájás elleni szirupot sokan kábítószerként használják Pakisztánnak ezen a részén. A fogyasztók jelentős része képtelen leállni, mert nem tud élni a napi adagja nélkül! A problémának ezt a részét nem vizsgálja a rendőrség, pedig a hírek szerint több ezer embert érint, többnyire 20 és 40 év közötti férfiakat, akik gondjaik megoldását a torokfájás elleni szirupban keresik, olykor az életüket kockára téve ezzel Pakisztánban, ahol mint vallásos muzulmán országban elvben tilos a kábítószerfogyasztás, ám a leleményes fogyasztók torokfájás elleni szirup formájában veszik magukhoz az anyagot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez