Belebukik a washingtoni szexbotrányba a NATO erők afganisztáni főparancsnoka is?!

Afganisztán, Washington – Hogy volt ideje John Allen négycsillagos tábornoknak arra, hogy több ezer e-maillel bombázza Mrs.Kelleyt Tampa városában, miközben a hadműveleteket irányította Afganisztánban?- ez a kérdés foglalkoztatja a kabuli lapok olvasóit. Jill Kelley feljelentése indította el azt a szexbotrány lavinát, amely oda vezetett, hogy a CIA igazgatója, aki korábban maga is főparancsnok volt Afganisztánban, lemondjon tisztségéről.

Petraeus tábornok, aki John Allen elődje volt Afganisztánban, azért kényszerült lemondásra, mert kiderült, hogy viszonya van életrajzírójával, egy nála 20 évvel fiatalabb csinos hölggyel. A viszonyt nem a tábornok neje, hanem az FBI fedezte fel. A négycsillagos tábornok tampai barátnője ugyanis jelezte az FBI-nak, hogy zaklatják névtelen e-mailekkel. Az FBI hamar kiderítette, hogy az üzenetek szerzője nem más, mint Petraeus tábornok életrajzírója, aki egyben a szeretője is. A tábornok, aki egy éve távozott Afganisztánból, hogy átvegye a CIA irányítását, azonnal lemondott tisztéről.
John Allen tábornok még nem tart itt, de karrierje mindenképp furcsa fordulatot vesz. Jövőre ugyanis ő lett volna az Európában állomásozó amerikai csapatok főparancsnoka. Nevét már leadták a kongresszus illetékes bizottságainak. Most Panetta hadügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a vizsgálat idejére jegelik a kinevezést. Arra kérte a kongresszusi bizottságokat, hogy egyelőre ne foglalkozzanak Allen tábornok európai kinevezésével. Sürgette viszont, hogy mielőbb hagyják jóvá Dunford tábornok kinevezését. Ki ő? Allen tábornok utóda! Ő lesz az Afganisztánban állomásozó NATO erők új főparancsnoka. Már ha addig róla is ki nem derül valami…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez