Kína növelni akarja beruházásait az arab országokban

Kína, Peking –  Erről beszélt Kína leendő kormányfője a kínai- arab gazdasági fórumon Jincsüanban/ Yinchuan/. Li Ke csiang /Li Keqiang/ hangsúlyozta, hogy Kínának ez a muzulmán többségű tartománya a múltban is nagy szerepet játszott az arab országokkal fenntartott viszonyban.

  Ninghszia-Huj Autonóm tartomány fővárosa, Jincsüan már harmadszor rendezi meg a kínai-arab gazdasági fórumot. Ez alatt az idő alatt nyolcszorosára nőttek a kölcsönös beruházások- mondta Li Kecsiang miniszterelnök-helyettes, aki várhatóan hamarosan Kína kormányfője lesz. A kínai vezető közölte azt is, hogy a kereskedelem értéke Kína és az arab országok között 200 milliárd dollár és dinamikusan fejlődik. Kína arra törekszik, hogy fokozza beruházásait az arab országokban- hangsúlyozta Kína leendő kormányfője az ország muzulmán többségű tartományának fővárosában.
  A hujok olyan kínaiak, akik felvették az iszlám vallást. A múltban jelentős szerepük volt a Nagy Selyemút mentén folyó kereskedelemben, mint ahogy erről Marco Polo is megemlékezett. Kína az arab világ szemében mindinkább Amerika alternatíváját jelenti. Egyáltalán nem véletlen, hogy Morszi egyiptomi elnök első külföldi útja éppen  Pekingbe vezetett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez