Kettős öngyilkos merénylet Afganisztánban

Afganisztán, Kabul – Az egyik merénylő a támaszpont kapujában robbantotta fel magát. Így egy robbanóanyagokkal teli kamion is behajthatott, majd annak sofőrje is felrobbantotta magát.12 ember meghalt és nagyon sok megsebesült Sayedabadban,Wardak tartományban. A 12 halott közül kettő afgán rendőr, a többi helyi polgári lakos.

  A kormányzó szóvivője szerint olyan sok a sebesült, hogy még meg sem tudták számolni  őket. A robbantás egyáltalán nem jelent újdonságot ebben a tartományban,amely a tálibok egyik erőssége. Egy éve ugyanennek a támaszpontnak a közelében volt hasonló robbanás. Akkor nyolcvan ember sebesült meg, köztük kb. ötven amerikai katona.
  Most a NATO erők kabuli parancsnoksága azt közölte, hogy nincs külföldi áldozata a robbantásnak. Az ENSZ jelentése szerint az első fél év során 1145 civil veszítette életét és 1954 sebesült meg Afganisztánban. Az áldozatok nyolcvan százaléka a tálibok akciói miatt halt illetve sebesült meg. Omar mollah, a tálibok vezére nemrég többnyelvű kiáltványban szólította fel a híveit, hogy ne öljenek polgári személyeket, ám úgy látszik, hogy ennek a felhívásnak egyelőre nem sok foganatja van Afganisztánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez