Búcsú a Samsung Galaxy-tól Amerikában?!

Dél-Korea, egyesült Államok – Az Apple cég kérte nyolc Samsung Galaxy mobil telefon típus betiltását az amerikai piacon. Arra hivatkoztak, hogy korábban egy amerikai bíróság megállapította, hogy a dél-koreai cég lekoppintotta az iPhone-t. Emiatt a Samsungnak több mint egymilliárd dolláros kártérítést kell fizetnie.

  A tilalom nem vonatkozna a Samsung Galaxy S 3-ra, mert ezzel kapcsolatban nem állapított meg szabálytalanságot a bíróság. Ebből a három hónapja piacra dobott típusból már eddig több mint tízmilliót adott el a Samsung. A dél-koreai cég ezzel egyidőben kérte, hogy tabletjét, melyet szintén szabályosnak talált a bíróság, mentesítsék az eladásai tilalom alól.
  A bíróság szeptember 20-án hozza meg a döntését ezekben az ügyekben, Kaliforniában. Szakértők megállapítják a per kapcsán, hogy nem is igazán a Samsung a célpontja az Apple támadásának, hanem a szintén amerikai Google, melynek Android programja komoly konkurense az Apple-nek. A Samsung – Google együttműködés szétverésével akarja megerősíteni pozícióját a globális piacon az Apple, amely más országokban is támadást indított, hivatkozva a kaliforniai bíróság neki kedvező ítéletére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez