Árulás és lefejezés Helmand tartományban

Afganisztán, Kabul –  A kormányzó szóvivője szerint a hadseregbe beépült tálibok elárulták bajtársaikat és a támadókkal együtt gyilkolták őket. Tíz katona meghalt, négy megsebesült. Öt  katona teljes fegyverezettel átállt a tálibok oldalára és velük együtt hagyta el a megerősített őrhelyet Helmand tartományban.

  Ugyanebben a tartományban, egy faluban 17 lefejezett holttestet találtak: 15 férfit és két nőt. A kormányzó szóvivője közölte, hogy semmi biztosat nem lehet tudni erről a szörnyű  gyilkosságról. Lehet törzsi bosszú éppúgy, mint tálib megtorlás.
  A szóvivő elmondta, hogy minden bizonnyal másutt is vannak tálibok a helyi rendőrségnél és a hadseregben. Most akciót indítanak, hogy kiszűrjék őket és megakadályozzák a hasonló támadásokat. Karzai elnök a múlt héten Kabulban az országos védelmi tanács ülésén hirdetett meg országos akciót a beépült tálibok ellen. Erre ösztönözte őt az amerikai vezérkari főnök, aki kis híján maga is a jól informált tálibok áldozata lett. Afganisztán legjobban őrzött támaszpontján a tálibok egy rakétával telibe találták a repülőgépét. A z amerikai tábornok szerencsére nem volt a gépen, de nyomatékosan felhívta az afgán vezetők figyelmét, hogy meg kell tisztítaniuk a rendőrséget és  a hadsereget a táliboktól, ha meg akarják őrizni Afganisztán stabilitását azt követően, hogy a NATO csapatok elhagyják az országot 2014-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez