Greenpeace: Katasztrofális szárazság várható Észak-Kínában a tervezett szénerőművek miatt!

Kína, Peking –  Tíz milliárd köbméter vizet használ fel az a 16 óriási szénerőmű, melyet 2015-ben akarnak rendszerbe állítani Kína északi részén. Ez a Hoangho folyó vizének egynegyede! Szörnyű szárazság várható emiatt- állítja a Greenpeace most megjelent tanulmánya.

  Észak-Kínában: Belső Mongóliában, Senhszi,Sanhszi és Ninghszia tartományban hatalmas új szénbányákat nyitnak. Ezeknek a bányáknak kell szénnel ellátniuk a 660 gigawattos  erőműveket. Ezekből az óriás erőművekből 16 épül, mert Kínában nagyon nagy az energiahiány. A világ második gazdasága még mindig a szénből nyeri energiájának a 70%- át!
  A Greenpeace arra figyelmeztet, hogy a bányák és az erőművek önmagukban is nagyon jelentős környezetszennyezést okoznak, de a vízhiány katasztrófa lehet az ott élő emberek számára. A mezőgazdaság, az állattenyésztés vagy épp a szőlőművelés, melynek Ninghszia tartomány a központja, fatálisan meggyengülhetnek az általános vízhiány miatt.
  Végül a Greenpeace tanulmánya elriasztó számokat közöl arról, hogy a sivatag egyre inkább nyomul előre Északnyugat-Kínában, és az emberek egyre kisebb helyen kell, hogy megteremtsék a maguk életfeltételeit. A Greenpeace felszólítja a kínai kormányt, hogy fontolja meg az óriási beruházásokat, mert azok több kárt okozhatnak, mint amennyi hasznot remélnek tőlük Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez