Náci nézetekkel vádolja a dalai lámát a kínai sajtó

Kína, Peking – Az Új Kína hírügynökség részletesen ismerteti a tibet.cn kormányzati honlap brutális bírálatát a dalai láma tevékenységéről. A szerző azzal vádolja a dalai lámát, hogy támogatja az önégetési kampányt. Kínában az év elejétől eddig kb.30 férfi és nő gyújtotta fel magát, hogy így tiltakozzon a tibeti kultúra és vallás elnyomása ellen.

 

 Losar,a nagy tibeti vallási ünnep alkalmából a dalai láma arra szólította fel híveit, hogy ne ünnepeljenek, hanem ehelyett a kolostorokban és a templomokban csendben imádkozzanak „azokért a hősökért, akik az életüket adták a hitért.”

 

A bírálat szerint a dalai láma nem képviseli a tibeti kultúrát, sőt még a vallást sem! Kizárólag egyetlen szekta, a gelug képviselője!- állítja az Új Kína által közzétett kommentár. Ez a sárga szekta a dalai láma saját szektája, és ez volt a legnagyobb jobbágytartó Tibetben, mielőtt oda nem érkeztek Mao Cetung katonái- közli a szerző.
Mire törekszik a dalai láma? Arra, hogy berlini fal válassza el egymástól Kína tibeti és más nemzetiségű lakóit! Ez faji szegregáció! Olyan, amilyet a nácik alkalmaztak! A dalai láma nézetei olyanok, mint Hitlernek a Holocaust idején!- állítja a bírálat. Amely azt elismeri, hogy a dalai láma nem kívánja Tibet kiválását Kínából csak „magas szintű autonómiát” szeretne. A jelek szerint ez sem elfogadható a kínai kormányzat számára.
Nemrég az emigrációban élő tibetiek „kormányfője” nyilatkozott úgy, hogy holtponton vannak a kapcsolatok Kínával. A fiatal „miniszterelnök” egyébként radikálisabb Kínával szemben, mint a dalai láma, és a fiatal tibetiek jelentős része  Kínán belül még radikálisabb. Ők valóban „faji” alapon állnak szembe a kínai kormányzattal és bevezették azt a szokást, hogy minden tibetinek, aki a beszédébe kínai szavakat kever, egy jüan bánatpénzt kell fizetnie! Ebből a pénzből azután azoknak a családját támogatják, akik az önkéntes tűzhalált választják, hogy így tiltakozzanak a kínai elnyomás ellen.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez