A Tata Motors megvenné a svéd SAAB-ot

India, Új-Delhi – 350 millió dollárt ajánlott az indiai cég a csődben levő svéd autógyárért- közölte India vezető pénzügyi lapja, a Financial Express. A Tata Motors nem közvetlenül, hanem a Jaguar – Land Rovers cégen keresztül vásárolná meg a svéd gyárat. Az indiai vállalat 2008- ban szerezte meg a patinás brit cégeket az amerikai Fordtól.

 

A Tata Motors egyelőre nem különösebben sikeres az autópiacon, az általuk gyártott Nano, amelyik a világ legkisebb autója címmel büszkélkedik, teljes kereskedelmi kudarc. A svéd SAAB megszerzése nyilvánvalóan bővítené a skálát. A SAAB 2011 decemberében jutott végképp csődbe, de már a megelőző két évben kétségbeesett tárgyalásokat folytatott külföldi partnerekkel egy tőkeinjekció reményében. Egy kínai céggel a megállapodás küszöbére is jutottak, ám azt végül megtorpedózta az amerikai General Motors. Az óriáscég, amely a SAAB régi tulajdonosa volt, ragaszkodott ahhoz, hogy a know how- t ne adják át a kínaiaknak. Így viszont a kínai fél elállt az üzlettől.
Most a Tata Motors -on kívül még ketten pályáznak a SAAB- ra: a Youngman nevű kínai cég és az ugyancsak indiai Mahindra és Mahindra- írja India legbefolyásosabb pénzügyi lapja, a Financial Express.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez