Munkatábor „hamis információ terjesztéséért” Kínában

Kína, Peking – Kétéves munkatáborra ítéltek el egy Liu nevű férfit Hopej tartomány Baoding városában. Mi volt a bűne? Azt állította a honlapján, hogy a helyi kórházban olyan beteget találtak, aki madárinfluenza áldozata. A Sars vírust kimutatták a kórházban, de ezt a hatóságok eltitkolják a lakosság elől! – állította a honlap.

 

 „A hamis információ rossz hatást gyakorolt a társadalomra és feldúlta a közrendet”- áll a hivatalos közleményben. Pekingi tudósítók szerint a városban pánik tört ki, mert mindenki visszaemlékezett 2003- ra. Akkor a hatóságok öt hétig titkolták a járványt, amelyben 8000 ember betegedett meg és közülük 775- en meg is haltak! Végül Peking hivatalos bocsánatkérésre kényszerült.

 

Most hongkongi egészségügyi szervek kértek felvilágosítást az ügyről: mi az igazság a Sars vírus újabb felbukkanásáról? A pekingi egészségügyi minisztérium közölte, hogy kivizsgálta az esetet, és szerinte nincs Sars vírus Hopej tartományban. A betegek közönséges influenza, illetve megfázás áldozatai a baodingi kórházban. Kína lakosságát megkímélték attól, hogy az ügyről túl alaposan informálódjon, a közszolgálati média kizárólag a cáfolatról számolt be, jóval az események után…

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez