Párizsi divatlegenda kínai kézen

Kína, Párizs – “Amikor tárgyaltam a Fung családdal és a cég franciaországi igazgatójával, bizalmat éreztem irántuk, velük újjáformálhatjuk Sonia Rykielt.”- nyilatkozta a Le Figaronak Nathalie Rykiel.

 

 A francia lap szerint az egyik utolsó független francia divatház igazgatótanácsa egyhangúlag úgy döntött, hogy elfogadja a hongkongi cég ajánlatát. Eszerint csak a részvények 20%- a marad a Rykiel család kezén, 80 % lesz a Fung család részesedése. Nathalie Rykiel, a tulajdonos lánya és a cég jelenlegi vezérigazgatója az új vállalat alelnöke lesz. Lánya, Lola, az alapító unokája pedig PR főnök lesz az Egyesült Államokban.

 

Sonia Rykiel (képünkön) 44 éve alapította meg divatházát Párizsban, és bár a cég még mindig nyereséges, az elmúlt két évben a stagnálás jelei mutatkoztak. Ezért döntöttek amellett, hogy új befektetőt keresnek. Kezdetben csak arról volt szó, hogy a részvényeknek csak a kisebb részét adják el, de a hongkongi fél ragaszkodott a többségi részesedéshez. A Fung család csak tavaly vezette be a hongkongi tőzsdére a Fung Brands céget, amely most többségi részesedést szerzett a párizsi divatházban. A hongkongi cég franciaországi igazgatója szerint a Sonia Rykiel öt- hat éven belül megkétszerezheti az eladásait és növelheti profitját azon a nemzetközi piacon, ahol Kína mind fontosabb fogyasztónak számít.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez