Amerikai lapvádak-„Lezserül” tárolják Pakisztánban az atomfegyvereket?

Pakisztán, Iszlamabad – A pakisztáni külügyminisztérium visszautasítja és alaptalannak nevezi az amerikai sajtóban megjelent vádakat.

Pakisztánban védtelen kisteherautókon tárolják és szállítják, olykor zsúfolt főútvonalakon az egész városokat megsemmisíteni képes nukleáris robbanófejeket – állítja két amerikai lap. Az Atlantic és a National Journal című magazin múlt heti számában arról ír, hogy a pakisztáni hadsereg az amerikai megfigyelők elől rejtegeti ilyen különös módon atomfegyvereit. Így viszont könnyen szélsőségesek kezébe kerülhetnek a tömegpusztító fegyverek, figyelmeztetnek az amerikai lapok. A pakisztáni külügyminisztérium éles hangú nyilatkozatban utasította vissza vádakat, amelyeket merő kitalációnak nevez. Hiba lenne lebecsülni Pakisztánt, amely teljes mértékben képes megvédeni szuverenitását és integritását -olvasható a némi sértettséget is tükröző minisztériumi közleményben.

 

Az amerikai újságok úgy tudják, hogy egy nyugállományú pakisztáni generális dolgozta ki a szokatlan „rejtőzködő” stratégiát, mondván: a nagyméretű páncélozott szállító járművek és az erős katonai kíséret csak felkeltené azok figyelmét, akik az atomfegyverek felderítésére vagy megszerzésére törekednek. De a hivatalos amerikai források nem osztják az újságírók keltette aggodalmat. A Pentagon egy névtelenséget kérő magas rangú tisztségviselője a lapinformációkra reagálva kijelentette: semmi ok az izgalomra, a pakisztáni nukleáris fegyverek biztonságban vannak, szakszerűen tárolják őket és szigorú őrizet alatt állnak…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez