FBI: az Iszlám Állam amerikai földön támadhat amerikai katonákra

Attól tartanak, hogy a Kanadában történt gyilkosságokhoz hasonló támadásokat akar végrehajtani az iszlamista szervezet az Egyesült Államok területén.

Az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI), valamint az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) a hétvégén arra figyelmeztette az amerikai fegyveres erők tagjait, hogy értesüléseik szerint az Iszlám Állam az Egyesült Államok területén készül támadásokat végrehajtani katonák ellen – jelentette hétfőn az ABC News. Az amerikai katonákat arra szólították fel, ügyeljenek arra, hogy közösségi oldalaikon ne legyen semmi, ami magukra vonhatja az iszlamista szélsőségesek figyelmét, és töröljenek minden kényes személyes adatot magukról.

Az ABC News cikke szerint az FBI és a DHS olyan információk birtokába jutott, hogy az Irak és Szíria egy részét elfoglaló Iszlám Állam amerikai szimpatizánsokat akar megnyerni, és elérni, hogy beszervezett támogatóik támadásokat hajtsanak végre az Egyesült Államok területén, amerikai katonák ellen. A Pentagon szóvivője szűkszavúan nyilatkozott a figyelmeztetéssel kapcsolatban, és az FBI sem tett közzé nyilatkozatot azzal kapcsolatban.

Az amerikai kormányszervek attól tartanak, hogy az októberben Kanadában történt támadásokhoz hasonló esetek fognak történni az Egyesült Államokban is. Kanadában két egyenruhás katonát öltek meg két támadásban iszlamisták, akik az Iszlám Állam követőinek mondták magukat. A beszámolók szerint a támadásokat önállóan hajtották végre, és nem az iszlamista csoport szervezésében, és támogatásával.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez