Foci VB sorsolás Kanadában

Nincs kétsége afelől, hogy az elmúlt években Kanada bebizonyította, hogy megérdemelt helye van a nemzetközi labdarúgás színpadán.

Feltéve, ha a sportesemények megrendezéséről van szó, lévén Kanada a FIFA világranglistán a 122. helyet foglalja el. A szintén nem világverő magyar válogatott az 50. a rangsorban. A 2002-es U-19 női világbajnokság, az U20-as labdarúgó-világbajnokság 2007-ben és az U17-es női labdarúgó-világbajnokság megrendezése 2014-ben bebizonyította Kanada képességeit az óriási események rendezése terén.
December 6-án Ottawára fog figyelni a foci társadalom, mert ekkor tartják a jövő évi női vb sorsolását. A Kanadai Történeti Múzeumban tartják az eseményt, ahol a jövő nyáron, június 6-án kezdődő világbajnokság csoportbeosztását fogják kihúzni. Az előző hat világrendezvény négy győztese, Németország, az USA, Japán és Norvégia mind ott lesznek jövőre Kanadában. De az utóbbi években feltűnt trónkövetelők, mint például Brazília, Franciaország, Kína és Svédország szintén bejelentkeznek majd a trófeáért. A többi csapatnak, a felsoroltakon kívül, nem sok esélye van bármire is.
A sorsolási ünnepség az ilyenkor szokásos koreográfia alapján fog lezajlani. A résztvevőknek több mint egy órán keresztül lesz szerencséje a kanadai történelem színes bemutatójához. Felvonulnak természetesen a kultúra és a művészetek képviselői, valamint a történelem nagyjai is. Sportvezetők beszédeiből, és videó összeállításokból megtudhatjuk, hogy mennyire elkötelezett Kanada a foci iránt. Különösen a női labdarúgás iránt.
A rendezések sorában elsőként fog 16 helyett 24 csapat szerepelni a tornán. Ez már önmagában is különleges feladat elé állította a rendező országot. Több stadion, több meccs, több néző. Ez az események sima meneteléért felelős szakembereken túl a rendőrségnek és a terrorelhárításnak is többlet munkát ad. Az utóbbi hetek belbiztonsági eseményei miatt nagyon komolyan veszik az ilyenfajta tömegrendezvényeket a hatóságok.
Az ország turisztikai szakemberei komoly eredményeket várnak a jövő évi eseménytől. Ottawában lesznek a központi események, de további öt város, Moncton, Montreal, Winnipeg, Edmonton, és Vancouver fog meccset rendezni. Ezek a rendezvények ráirányítják majd a figyelmet a városokra, amik helyi rendezvények sokaságával igyekeznek majd népszerűsíteni magukat. A felemelt létszám miatti 52 meccs kiváló lehetőséget biztosít számukra, hogy hosszú heteken keresztül a hírek középpontjában tudjanak maradni, és a nyár közepén Kanadát reklámozni.

Fotó:Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez