A republikánusok szerint a kormány zsarolja a családokat

Glenn Grothman idén januárban lett a Képviselőház republikánus tagja. Korán kiderült, hogy elkötelezett híve és lelkes támogatója a jóléti reform kérdésének. Állítása szerint a jelenlegi jóléti berendezkedés elpusztítja a családokat azzal, hogy indokolatlan támogatást nyújt az egyszülős családmodellnek.

Glenn Grothman szerint a kormány a jelenlegi politikájával mintegy „megvesztegeti” az embereket, hogy továbbra is nyugodtan vállaljanak gyereket házasságon kívül, és maradjanak csak munkanélküliek.
Az UpFront with Mike Gousha című tévéműsorban a képviselő elmondta, hogy: „Egy átlag újságolvasó vagy tévénéző is tisztában van azzal a ténnyel, hogy egy egyedülálló szülő két gyerekkel könnyedén kap 35.000 dollár segélyt egy évben, ha minden, a rendelkezésére álló lehetőséget kihasznál. Ebben benne vannak az egészségügyi ellátások, a jövedelem-hitelek, alacsony rezsivel rendelkező ház biztosítása a család számára, és különféle élelmiszer segítségek. És a 35.000 dollárt az adózás után kell értenünk. Nagyon sokan ebben az országban a tisztességes munkájuk után nem keresnek egy évben ennyi pénzt. Ezért állítom, hogy a kormány zsarolja a családokat.”
A politikus hozzátette, hogy semmiképpen nem ösztönzi az embereket a házasságra a jelenleg folytatott támogatási politika. Ha úgy szól a törvény, hogy egy egyedülálló ember részesül állami támogatásban, míg a családok ilyen juttatást nem kapnak, akkor ez erős indok a házasságkötés ellen. „Így pedig el fog torzulni az amerikaiaknak a családról alkotott pozitív képe.”
Glenn Grothman a Cato Institute adataira támaszkodhatott. A kutatóintézet készített egy felmérést államról államra, aminek a középpontjában egy elképzelt egyedülálló anya szerepelt két gyerekével. Megállapításuk szerint ez a „család” hét különböző állami segélyprogramot tud igénybe venni a lakhatási támogatástól kezdve az élelmiszer segélyen át az egészségügyi ellátásig.
Vitatkozik a kutatás eredményeivel a liberális Center for Budget and Policy Priorities. Állításuk szerint a rászoruló családok és emberek csak elhanyagolhatóan kis százaléka tudja az összes segítségnyújtási lehetőséget kihasználni, a többség kimarad belőle. Nem értenek egyet azzal hozzáállással sem, hogy a Cato Institute úgy mutatja be a munka és a jólét világát, mintha azok opcionális lehetőségei lennének egymásnak.
A republikánus képviselőt, aki tagja a szenátus vezető tisztségviselőinek, úgy ismerik, mint aki Wisconsin legkonzervatívabb törvényhozója. Nyújtott már be olyan törvényjavaslatot, ami „kockázati tényezőnek” nevezte az egyszülős családokat, mondván, hogy ott könnyebben előfordulhat a gyerekbántalmazás. Érvelt továbbá a képviselő a hétnapos munkahét mellett is, és erőteljesen támadta a Kwanzaa ünnepet, ami egy Amerikában született, de afrikai hagyományokra épülő hétnapos ünnep.

Fotó: wikipédia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez