Woody Harrelson papája bérgyilkos volt

Én öltem meg John Fitzgerald Kennedyt – jelentette ki a bíróság előtt Charles Harrelson, akire színész fia a megszólalásig hasonlít. A kábszerfüggő bérgyilkost persze nem Kennedy meggyilkolása miatt ítélték el, hanem mert megölt egy bírót. A színész minderről a Vanity Fairnek nyilatkozott.

Apám csodálatos, kedves és barátságos ember volt – mondta a színész, aki gyakran játszott detektíveket, de olykor gyilkosokat is a filmekben, és szorgalmasan látogatta életfogytiglanra ítélt papáját a börtönben. Sok pénzt költött drága ügyvédekre, de azok nem tudták kihozni a bérgyilkosság miatt elítélt idősebb Harrelsont, akivel szívroham végzett a fegyházban.

De hogy került oda? Piti bűnöző volt: szerencsejátékos, akinek nem volt szerencséje. Felgyülemlett az adósság, és a hitelezők közölték: le kellene lőni valakit. Meg is történt. A papát elfogták, de óvadék ellenében kiengedték. Óvatlanul másodszor is gyilkolt. Az áldozat egy bíró volt. Ezt már nem nézhette tétlenül a rendőrség. Elkapták, és Charles Harrelson vallott. Azt is bevallotta, hogy ő ölte meg John Fitzgerald Kennedyt, az Egyesült Államok elnökét 1963-ban. Az érzékeny lelkű bérgyilkos ekkor már totálisan kokainfüggő volt. Azt sem tudta, hogy mit beszél. Életfogytig tartó börtönre ítélték.

A színész a mamát kérdezte: mégis, mit tud erről? Az anya tagadott, pedig mindenről tudott. Szigorú vallásos neveléssel igyekezett ellensúlyozni a bérgyilkos apa kétes örökségét. Így lettem színész – vallja Woody Harrelson, aki sohasem tagadta meg bérgyilkos apját. Szorgalmasan látogatta őt a börtönben. És persze tanulmányozta is közben, hogy aztán tudja: hogy kell egy bérgyilkost filmben alakítania.

 

Kép: Europress Getty Images

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez