Válasz a bevándorlási törvényre

Fegyveres férfi támadta meg Austin belvárosában a mexikói konzulátust és néhány közeli épületet. Egyelőre nincs információ az elkövető személyazonosságáról, de a helyi szervek szerint szinte biztos, hogy a bevándorlással kapcsolatos törvénymódosítások ellen lépett fel az ámokfutó.

A támadó középkorú fehér férfi volt, és az akcióban életét vesztette. Azt azonban még nem erősítette meg a rendőrség, hogy saját magával végzett-e, vagy a helyszínre érkező rendőrök lőtték le.

Obama elnök nemrég fogadtatott el egy törvényt, amely körülbelül négy millió illegális bevándorlót menthet meg a kitoloncolástól. A módosítást rengetegen kritizálták, és elég feszült a helyzet, a helyi rendőrség parancsnoka, Art Acevedo szerint a férfi emiatt támadta meg Mexikó konzulátusát, a közelben lévő rendőrséget és egy bíróságot.

“Az alapján, hogy milyen célpontokra lőtt, szinte biztosan mondhatjuk, hogy ez volt a motiváció” – mondta Acevedo.
Szerencsére senki nem sérült meg: a férfi megpróbálta ugyan felgyújtani a konzulátust, de végül nem okozott nagyobb károkat. Mikor megtalálták a holttestét, egy furcsa mellény volt rajta. Először azt hitték, hogy a testére erősített bombát, de miután kiért a szakértői csoport, kiderült, hogy semmilyen robbanóanyagot nem tartott magánál.

Kép: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez